#Helsinki59 – Karhusaari

Helsinki valtasi viekkaudella ja vääryydellä osan Sipoota omakseen ja hallinnollisesti Karhusaari muuttui kaunpunginosaksi 1.1.2009. Se on kaunpunginosa 58 ja asukkaita siellä majailee 432kpl (1.1.2013). Nämä noin 400 ihmistä todennäköisesti maksoivat valtaan osan Sipoon kunnallisverosta ja tämän vuoksi kunnanisien armoton harmistus alueen menetyksestä lienee aiheellinen.

Mitä Sipoo menetti ja mitä Helsinki sai? Ainakin näin talvisen arvion mukaan Sipoo menetti venesataman (samalla ilmatyynyaluksen kotisataman) ja pilkkijöitä, sellaisia potkukelkalla liikkuvia urbaaneja suursankareita. Kuvausretken aikana näkyi perinteistä potkukelkkaa ja sellaisia hifiversioita, oltiinhan sitä ihan kaupunkoalueella.

Helsinki sai myös oikein mainion kasan westend-ihmisiä. Muistelkaamme hetki YUP:n kipaletta Minä elän vaarallista elämää, Lauluja metsästä 2001. Siinä lauletaan seuraavaa: Kuka se sieltä tien viertä kulkeekaan? Se on joku vieras naama! Jotain pahaa se hautoo, usko vaan. Tällaisia kyyliä se Helsinki sai. Minua töllötettiin pitkään vaikka kuvasin kaislikkoa enkä kenenkään rantakartanoa. Melkoisen epämiellyttävä meininki vaikka hienoa oli jäällä tallustella aurinkoisena päivänä.

Karhusaaressa on myökin käänteinen merihakailmiö. Merihaassa tämä tarkoittaa sitä, että asut rumassa ja näet kaunista. Tämä toimii Kruununhakaan päin katsovilla. Karhusaaressa asut nätissä ja näet rumaa eli Vuosaaren sataman.


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *