#Helsinki59 – Kaartinkaupunki

Helsingin eteläiset osat alkavat olla jo KST-crew:lle melkoisen tuttuja. Viime sunnuntaina Streat – Helsinki tapahtuman yhteydessä hirvittävässä viimassa ja kylmyydessä kävin ravaamassa tämän kohtuullisen pienen kaupunginosan läpi. Onneksi vatsanpohjalla lämmitti B-Smokeryn premiumlihis, joka oli aivan syntisen hyvää. (Suosittelen tutustumaan tuohon Teurastamolla sijaitsevaan ravitsemusliikkeeseen, jos tommonen pitkään kypsytetty liha maistuu). Kaartinkaupunki, kaupunginosa numero 3, on siis Espan puiston ja Tähtitorninmäen välisen alueen käsittävä, eteläisen Helsingin kaupunginosa. Nimensä alue on saanut Kasarmitorin nurkilla sijaitsevan Kaartin kasarmin mukaan. Kokoa on yhteensä vaatimattomat 0,33 km² ja asukkaita siellä on vain 999, mutta työpaikkoja kuitenkin yli 10000. Arkkitehtuurillisesti alue on aika messevä, esimerkiksi Erottajan pelastusasema on komiaa katsottavaa. Se valittiin vuonna 2004 Pelastustieto -lehdessä Suomen kauneimmaksi paloasemaksi. Kyseinen asema on muuten toiminut Helsingin pääpaloasemana vuoteen 1975 asti. Nykyään tuota virkaa hoitaa Kallion paloasema.

Kuvauskeikan aikana vakiokalustooni kuuluva 35mm Sigman linssi sattui olemaan toisaalla lainassa ja ruuvasin pitkästä aikaa kameraani tuon 24-70 zoomilinssin. Olipas jännää kuvailla zoomilla. En ole sitä viime aikoina juuri muualla kuin studiossa harrastanut. Kaikki turha tieto on lähtöisin wikipediasta tai Pelastustieto-lehdestä. Kanssakävelijänä tällä jäätävällä kuvausretkellä toimi Poku, kiitos seurasta.


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *