#Helsinki59 – Vuosaari

Hetki sitten kuvittelin vielä että Helsingissä on sellainen kaupunginosa kuin Uutela. Olen siis käynyt kuvaamassa Uutelan, joka sijaitsee Vuosaaressa. Näin ollen kaikki Vuosaaren kuvat on Uutelasta. Onneksi tän sarjan tarkoitus on olla kuvaajansa sen hetkinen näkemys kyseisestä kaupunginosasta. Tuona pääsiäismaanantaina minä näin Vuosaaren näin, uutelakeskeisesti:

Vuosaari, tuo Helsingin suurin kaupunginosa sijaitsee idässä, kuten varmaan suurin osa tietää. Wikipediasta sain taas tietoa, että pinta-alaa tällä valtavalla pläntillä on yli 17 km², asukastiheyden ollessa vain 2149 asukasta / km², kun esimerkiksi Kruununhaassa tiheys on lähes kuusinkertainen. Vuosaari on monien muiden naapurikaupunginosiensa tavoin ennen ollut Sipoota. Työpaikkoja siellä on asukaslukuun nähden vähän, joka tarkoittaa sitä, että työmatkaliikennettä on reilusti sieltä ja takaisin päivittäin. Onneks niillä on metro. Vuonna 2008 avattiin Vuosaaren satama, merkittävä kontti- ja perävaunuliikenteen satama, joka rakennettiin muun muassa siksi, että saatiin Helsingin tavarasatama pois keskustan kämppien tieltä.

Tämä postaus tulee aika paljon myöhässä, koska kuvat on tosiaan otettu jo pääsiäismaanantaina perheen ulkoiluretkellä Uutelanniemelle. Kuvien ja sitä kautta blogipostauksen viipymisen syynä olivat tietotekniset haasteet. Nyt ne on selätetty ja vanha iMacini aikoo taas palvella monia vuosia eteenpäin moitteetta.

Vuoden 2012 Miss Suomi, Sara Chafak on muuten Vuosaarelaisia, mielenkiintoista…

Kuvissa on muutamia kääpiä, siis semmosia sieniä, jotka elää puunrungoilla, ei mitään vanhuksia. Mä tiedän, että blogin aktiiviseuraajiin kuuluu eräs tämän maan kääpäasioiden huipputuntija, se vois kommentoida mitä kääpiä noi on. Onnistuuko?


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *