#Helsinki59 – Vanhakaupunki

Eilisillan kuvausretken kohde määriteltiin ihan sillä perusteella, että lähdetään pojan kanssa katsomaan sorsia Vanhankaupunginkosken suvantoon. Siinä samalla tuli oikeastaan kuvattua koko Vanhakaupunki, koska se on noin maantieteellisesti aika hitsin pieni pläntti, ainoastaan 0,35km². Eipä siellä kyllä paljoa ihmisiäkään tätä nykyä asu, kaikenkaikkiaan 794 henkeä. Alueen läpi virtaa Vantaanjoki, joka haarautuu tuossa kahtia. Toiselle puolelle on rakennettu koski, jossa saa jopa kalastaa. Toisella puolella on pato, johon nousukalat hakkaa päätään, sekä pieni ja nykymittakaavassa aika hyödytön voimalaitos.

Nimensä kaupunginosa on luonnollisesti saanut siitä, että Helsingin kaupunki on perustettu tuolle alueelle. Nimi esiintyy jo Helsingin perustamisasiakirjassa vuodelta 1639. Kaupunginosan nimeksi tuo virallisesti julistettiin 1959.

Kuvaushommat painottui vahvasti noihin lintuihin ja koskeen.

Kaikki tän kirjoituksen tieto on peräisin wikipediasta, luonnollisesti.


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *