#Helsinki59 – Vallila

Jahas, on ollu hieman hiljaiseloa, mutta eiköhän tää tästä. Nyt seuraa melkein kuukauden tauon jälkeen tätä pääkaupunkitutkielmaa:

Vallilahan on itselleni siitä merkittävä kaupunginosa, että olen vaimoni kanssa ostanut sieltä ensimmäisen omistusasuntomme, joka oli oikeen mukava. Pikku vesivahinko remonttivaiheessa piristää aina mieltä ja kiristää hermoja. Melkein 5 vuotta tuli Mäkelänkadun varrella budjailtua, ei valittamista.

Vallilahan on suurimmilta osin kerrostaloaluetta, mutta siellä on myös pienpuutaloalue. Tämä alue on rakennettu joskus 1910-luvulla ja on ollut purku-uhan alla pitkän pätkän historiastaan, mutta 1980-luvulla se päätettiin kunnostaa. Hyvä päätös, sanon minä. Varsin viehättävä alue. Pinta-ala koko Vallilan alueella on 1,39 km² ja asukkaita siellä on karvan verran alle 9000. Työpaikkoja melkein 20000. Suurin osa näistä on Vallilan teollisuusalueella, joka on mun mielestä myös jotenkin viehättävä.

Tämä kuvatutkielma painottuu pääosin tuonne Puu-Vallillaan, jossa oli viime sunnuntaina menoa ja meininkiä. Siellä oli meinaan joku hitsin kirppispäivä ja tietenkin mäkiautokisat, eli Vallila Kraan Prii. Itse en osallistunut, poika osallistui. Kuvassa lasketteleva poika ei kuitenkaan ole omani, vaan joku muu satunnaisosallistuja. Ens vuonna me mennään tonne omalla autolla, täytyy siis alkaa rakentamaan.

Takaisintulomatkalla Kraan Priistä, tuli vähän keinuttua, se on aina kliffaa.

Vallilan kallioilta on myös parit kuvat. Siellä on tullut vietettyä aika monta semmosta kosteemman puoleista iltaa tai iltapäivää, lepposa paikka kaljanjuontiin. Siellä on edellä mainitun toimen yhteydessä tavattu myös legendaarinen Välisavu-Arska. Arskasta voin kertoa lisää jossain toisessa yhteydessä…

Kaikki faktat wikipediasta.

 


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *