#Helsinki59 – Sörnäinen

Sörnäinen on täysi kymppi ainakin kaupunginosien numeroinnissa. Tämän lisäksi tärkeimmät numerot on 8500 asukasta, väestötiheys 5473 as./km² ja postinumerot 00500 ja 00580. Nimi ole alkujaan Södernäs ja nimievoluutio on kulkenut seuraavasti vuodesta 1639: Södernäs – Sörnäs – Sörkka – Sörkkä. Kiitos Wikipedia.

Sörnäisten pinta-ala on puolitoista neliökilometriä, mutta minä keskityin 2300 ihmistä asuttavaan Merihakaan. Harva kaunpunginosa on niin jännällä tavalla kiinnostava, kaunis, ruma ja graafinen. Aiemmista mielikuvistani poiketen olen tällä hetkellä sitä mieltä, että Merihaka on lokkikaupunginosa. Lokki voisi olla Merihakan toteemieläin, niin paljon niitä siellä pörrää. Olkoon tämä kuvanippu siis oodi lokeille ja hetkille betonissa.


by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “#Helsinki59 – Sörnäinen”

  1. […] Pasilasta tulee mieleen harmaat betonilaatikot ilman Merihaan graafista fiilistä. Tsekkaa KST:n postaus siitä aiheesta. Toki Pasilassa on nättäjä ja kivojakin paikkoja, mutta Ylen aluetta en koskaan kokenut […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *