#Helsinki59 – Salmenkallio

Vuonna 2009 Helsinkiin liitettiin läjä alueita Sipoosta ja Vantaasta. Näistä alueista perustettiin Östersundomin peruspiiri, jonka yksi kaupunginosa on nimeltänsä Salmenkallio. Pinta-alaltaan se on 3,66 km² ja asukkaita siellä oli 1.1.2014 ruhtinaalliset 40. Netin asunnonvälityssivustoilta tuolta ei ole myynnissä yhtään asuntoa ja wikipediankin mukaan se on enimmiltä osin rakentamatonta. Salmenkallio kuului ennen vuotta 2009 lähes kokonaan Vantaan Länsisalmeen, ainoastaan sen itäisimmät osat olivat Sipoota. Tämä maapläntti oli ilmeisesti se Vantaalaisten merenranta, jonka Helsinki niiltä riisti. Julmaa. Maisemana tästä tulee mieleen omat lapsuudenmaisemat vehnäpeltoineen ja ojien pientareella kasvavine heinineen. Ei siis tunnu kovin pääkaupungilta, mikä on tässä pienessä pääkaupungissamme mun mielestä hieno homma.

Ainoat urbaanit merkit oli liikennemerkkejä, joissa tietenkin teksti eka toisella kotimaisella ja sitten tämä graffitoitu bussipysäkki.

Minä tutustuin alueeseen lauantaiaamupäivän maastopyörälenkin ohessa. Painelin hiki päässä pitkin metsäpolkuja ja osin lenkkipolkujakin. Kiipesin itse Salmenkallion huipulle, jossa oli joku muinainen hautakiviröykkiö, jonka päältä sain napsittua vähän maisemakuvaa.

Kuten tähän aikaan vuodesta on ehkä arvattavaakin, metsät oli puolillaan pylly pystyssä olevia naisia ja miehiä, jotka poimivat marjoja ja sieniä koreihinsa ja ämpäreihinsä. Suosikkihahmo marjanpoimijoista saapui paikalle aivan tuliuudella Ferrarilla. Näin ex-Sipoossa.

Faktat Wikipediasta ja Helsingin kaupungin julkaisusta.


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *