#Helsinki59 – Vartiosaari

Uuden veneen haltuunsaamisen myötä loppusyksyinen meri aukeni taas ihan eri lailla. Ensimmäisenä Helsingin merellisistä kaupunginosista raportoin tähän projektiin Vartiosaaren. Se on ollut mulle sinänsä merkityksellinen mesta, että viimeiset 10 vuotta siellä on tullut käytyä silloin tällöin veneily- ja kalastuskauden aikana. Visiittieni syy on se, että Helsingin Insinöörien kesähuvila sijaitsee tuolla saarella. Huvilalla on ollut kiva käydä saunomassa, grillailemassa ja muutenkin retkeilemässä.

Vartiosaarifaktoista voin kertoa sen, että väkiluku siellä on vuonna 2003 ollut 31 ja väestötiheys 31 asukasta / km². Tästä voi päätelllä että kaupunginosan pinta-ala on aikalailla tasan 1 km². Tarkkaan ottaen 1,01 km². Työpaikkoja siellä oli 2003 yhteensä 3. En kyllä kykene keksimään minkälainen työnkuva noilla kolmella on. Vartiosaari-niminen kaupunginosa koostuu neljästä saaresta: Itse Vartiosaaren lisäksi siihen kuuluu Paloluoto, Tervaluoto ja Vasikkaluoto. Helsingin kaupunki omistaa saarista suurimman osan, mutta saarella sijaitsevista huviloista osa on vuokrattu joillekin yhteisöille / järjestöille. Minkäänlaista autotietä, tai siltaa saarille ei vie, mutta kesäkautena vuoroalus ajelee tuonne päivittäin. Retkeilykohteena tuo on mitä mainioin, luonto on kivaa ja hienoa ja saarella on vuohia aitauksessa, joita saa käydä rapsuttelemassa ja syöttämässä.

Kaikki faktat taas kerran wikipediasta.


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *