#Helsinki59 – Etu-Töölö

Taisin jossain aikaisemmassa helsinki59-postauksessani jo mainita sen, että tämä projekti opettaa aika paljon uutta ainakin allekirjoittaneelle. Yksi uusi asia tuli opittua viime perjantaina Etu-Töölön kaupunginosassa: Helsingissä ei ole sellaista kaupunginosaa kuin Töölö. On vain Etu-Töölö ja Taka-Töölö. Nämä molemmat kaupunginosat kuuluvat Kampinmalmin peruspiiriin. Etu-Töölöfaktat tiskiin:

  • Pinta-ala 1,13 km²
  • Asukkaita 14147 (1.1.2013)
  • Työpaikat 6212 (31.12.2011)

Kävin kävelemässä kaupunginosan läpi perjantai-iltapäivänä ja tein siinä semmoisen pienen virheen, että menin käymään välikaljalla kesken kävelyn ja sillä aikaa aurinko meinasi ehtiä laskea. Tästä johtuen jouduin hiihtämään Hietaniemeen ihan hiki päässä. Ehdin onneksi rannalle tarpeeksi ajoissa nähdäkseni vielä jotain ennen sysipimeää. Tiesittekö muuten sitä, että Hietaniemen uimaranta on Helsingin suurin mantereella sijaitseva uimaranta? Siellä oli aika hiljasta, ainoastaan muutama lenkkeilijä ja yksi metallinpaljastintyyppi etsimässä aarteita. En tiedä löysikö. Jonkun melkein ehjät kalsarit oli jäänyt pelastusrengastelineeseen odottelemaan kesää. Tosin ne nimettömät oli jo sen verran huonossa hapessa, että saattaa hyvinkin olla että ne maatuu ennen kuin ilmat lämpenee.

Faktat wikipediasta ja helsingin kaupungin julkaisusta.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *