#Helsinki59 – Malmi

Malmilla virtaa kaikkien pk-seudun kalabongareiden ja muiden kala-asioista kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa tällä hetkellä erittäin kiinnostava vesi nimeltänsä Longinoja. Malmin kaupunginosakuvauksen yhteydessä ajatuksissamme oli heti kärkeen käydä tsiigaamassa, että mitäs hitsiä ne fisut siellä puuhaa. Visiitti oli mielenkiintoinen. Fisut meinaan puuhaa. Sitä itteensä. Eli kutee. Tai valmistautuu siihen. Taimenia polski siis monenlaisia ja monessa eri asennossa rasvaevällä ja ilman. Tässä, ennen itse asiaan pääsemistä parit kuvat kaloista sameahkon saviveden läpi.

Malmi. Kaupunginosa numero 38, meidän kuvauskaupunginosistamme kahdeskymmenestoinen. Pinta-alaltaan aika iso läntti (9,26km²) asuttaa 24 312 elävää ja n. 200 000 vähemmän elävää, jotka on kuopattu Suomen suurimmalle hautausmaalle, Malmin hautausmaalle. Henkilökohtaisista suosituksista käyntikohteiksi tästä kaupunginosasta nousee ehdottomasti nepalilainen ravintola Makalu – ruoka on erittäin hyvää ja sitä saa riittävästi.

Retkemme toinen stoppi, heti Longinojan jälkeen, oli Malmin lentokenttä. Tämä historiallisestikin arvokas ja kovin kiistelty kohde on avattu vuonna 1936. Tuolloin Aero, nykyinen Finnair, sai koneistaan ponttoonit pois ja siirsi ne kiitoradoille. Ensimmäiset Malmin kiitoradat käsiteltiin tuolloin öljyimeytyksellä: Radalle siis ruiskutettiin 2kg öljyä / m². Kuulostaa hyvältä. Lentokentän vierestä Tattarisuokin oli pakko käydä tsiigaamassa, se on jotenkin hämmentävä mesta kaikkine purkamoineen ja muine jännittävine firmoineen.

Kaupunginosaan kuuluu myös Suomen ensimmäinen teollisesti tuotettu lähiö, Pihlajamäki. Mäiltä löytyy pihlajien lisäksi vanhoja juoksuhautoja, jotka on graffitoitu aika täyteen.

Kaikki faktat wikipediasta.

  


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “#Helsinki59 – Malmi”

  1. […] myös virheen KST:n mittavassa #helsinki59-projektissa. Aiemmin kävimme Pertun kanssa kuvaamassa Malmin ja kuvasimme vahingossa myös Tattarisuon puolella vaikka se kuuluukin Suurmetsään. Vedämme […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *