#Helsinki59 – Kruununhaka

Vanha kruunun hevosten laidunalue on tätä nykyä Helsingin kaupunginosista järjestysnumeroltaan ensimmäinen. 1700-luvulla nykyisen Rauhankadun tietämillä laidunti siis hevot, tätä nykyä kaupunginosa kattaa laitumen lisäksi suuren osan koko Helsingin sen aikaisesta kaupunkialueesta. Etelässä kaupunginosa rajautuu Pohjois-Espaan ja lännessä Unioninkatuun. Muualta sitä rajoittaa meri. Tervasaari kuuluu siis myös tähän kaupunginosaan. Kruununhaassa sijaitsee myös kaikenlaisia merkittäviä pytinkejä, joista voidaan mainita tuomiokirkko, Presidentinlinna, Suomen Pankki, säätytalo jnejne… Eli paljon on hienoja rakennuksia ympäri kaupunginosaa. Niitähän minä en kuvannut, siitäs saitte. Krunikan pinta ala on 0,57 km², asukkaita siellä on 7202.

Turisteja oli ainakin näin perjantai-aamuna hyvin vähän näkyvillä, vaikka senaatintorilla oli alkamassa Tuomaan markkinat.

Arska oli vissiin laittanut jo hanskat naulaan ja korkannut perjantaipullon. Työvälineet oli vaan jäänyt kadulle.

Paikalliset betonikilpparit olivat ilmeisesti menossa johonkin turtle-prideen, koska olivat noin kovin värikkäitä tai kultaisia. Paitsi toi yks, joka oli varmasti masentunut…

As usual, faktat wikipediasta.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *