#Helsinki59 – Talosaari

Nimistö on täynnä huijausta. Talosaari ei luonnollisestikaan ole saari vaan se on ollut saari kunnes sen mantereesta erottanut salmi otti hatkat. Kiittäkäämme tästä maankohoamista.

Talosaari kuuluu niihin onnettomiin osiin pääkaupungistamme, jotka viekkaudella ja vääryydellä riistettiin Sipoolta vuonna 2009. Talosaari on osa Östersundomin peruspiiriä ja kantaa kaupunginsosanumeroa 57. Pinta-alaa löytyy noin 300 hehtaaria josta 120 on merta.

Talosaarella on yksi merkittävä piirre. Siellä ei asu juurikaan ihmisiä. 2009 statistiikan mukaan asukkaita oli 58 kpl. Tämän pitäessä paikkansa on talosaaressa enemmän hevosia kuin ihmisiä! Siellä sijaitsee meinaan melkoisen tyylikkäällä paikalla sijaitseva Talosaaren eli Husön kartano. Kartanon mailla laiduntaa 59 hevosta ja tämä tieto perustuu luotettavan oloiseen ja ylpeään hevostenhoitajaan jolta tarkastin faktan. Meilkoinen orivesi tämä Talosaari, varsinkin kun sinne kuljettiin 1860 luvulle saakka ainostaan meritse.

Sipaisin itseni Talosaaren rannoille auringonnousuun 2.1.2016. Tästä voisi ahkera KST:n lukija päätellä, että emme onnistuneet vuositavoitteessamme. Se oli siis kuvata kaikki kaupunginosat vuonna 2015. Kuvasimme 25 kaupunginosaa. Jatkamme projektia ylväästi maaliin saakka vaikka siinä kestääkin oletettua kauemmin.

Olin hyvin fiiliksissä auringonnousuista muutama viikko sitten, mutta Talosaaren kuvauspäivä tuotti pettymyksen. Aurinko ei tuottanut noustessaan oikeastaan mitään säväreitä ja keli pysyi melkoisen harmaana kiertäessäni Talosaaren ulkoilualuetta. Kaupungin tarjoamista ennakkotiedoista poiketen siellä ei ole uimarantaa eikä huoltolaituria. Alueella on vain metsää ja polkuja. Tämä ei sinällään nyt haitannut, mutta kesäisen uimaretken kannalta oleellista tietoa. Tässä kuvaa ja muutamia huomioita Talosaaren maisemista.

Vuosaari on yllättävän lähellä.

Ei tehnyt mieli uimaan vaikka vesi olikin kirkasta.

Aurinko nousi kovin ujosti kuten on jo todettu.

Jäätä oli muodostunut Talosaaren ja Karhusaaren väliin, mutta en kähtenyt kokeilemaan onneani.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *