#Helsinki59 – Pitäjänmäki

Minulla oli 45min aikaa kuvata illan hämärässä Pitäjänmäki, numeroltaa 46. Päätin suorittaa tämän nousematta autosta, koska auto oli paskana ja sitä ei saanut sammuttaa ilman riskiä sen paikalleen jämähtämisestä. Notta sellaiset lähtökohdat.

Pitäjänmäellä asuu noin 17 000 ihmistä ja työskenteleen noin 25 000 ihmistä. Siis rumia toimistokolosseja ja niiden kuvaaminen ei kiinnostanut pimeällä. Pitäjänmäellä on myös suomen vanhin edelleen toimiva golf-kenttä. Talvella se ei ole juurikaan kuvauksellinen ja muutenkin typerää puuhaa kaupunkialueella. Oleellisena asiana on kuuluisan Finnvox äänitysstudion sijaitseminen Pitskussa. Finnvox oli valmistuessa 1965 maamme ensimmäinen musiikkiäänitystä varten rakennettu studio. Valitettavasti en saanut sinne audienssia.

Masentavista lähtökohdista johtuen päätin kuvata valopalloja. #Helsinki59 saa nyt tekotaiteellisen hetkensä.

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *