#Helsinki59 – Laakso

Helsingin kantakaupungissa, aika keskeiselläkin paikalla on kaupunginosa, jossa asutusta ja taloja yleensäkin on melko vähän. Kyseessä on Laakson kaupunginosa, joka on suurimmaksi osaksi keskuspuistoa. Nimensä kaupunginosa saa tosiaan laaksosta, jossa sijaitsee Laakson esteratsastuskenttä. Ajelin siitä fillarilla ohi, koska ajattelin että kyllähän siellä nyt maanantai-iltana jotain hevostelijoita on heppoinensa korskumassa, ja saan niistä oivallisia fotograafeja. Paskanmarjat, hiljasta oli kuin vintillä. Oli vissiin konit menny jo nukkumahommiin. Ainoat eläimet, joita tapasin koko kuvakävelyllä, oli paikallisten fifit ja sitten tommoset pitkäkorvat, kaneja taitavat olla. Onko kellään muuten tietoa, missä niitä hepoja säilötään silloin kun ne ei laidunna siinä aitauksessa, tai kun niillä ei kikkailla siellä kentällä? Missä siis talli sijaitsee?

Alueen kutakuinkin ainoa asutus on Mannerheimintien varrella sijaitseva kerrostalojono, joka koostuu enimmäkseen 1949-1952 rakennetuista aravataloista. Yksi taloista on tiettävästi jopa koko Suomen ensimmäinen aravatalo. Ilmeisesti kaupunki on ainakin jossain vaiheessa kovasti halunnut tämänkin kaupunginosan alueelle rakentaa lisää taloja, mutta toistaiseksi keskuspuisto on saanut olla rauhassa. Alueen pinta-ala on 0,69 km² ja asukkaita siellä budjailee 1876. Ei siis kovin paljoa noinkin keskustakaupunginosaksi.

Tällä postauksella muuten sitten rikottiin puoliväli. Eli nyt on 30 kaupunginosaa takana ja 29 jäljellä. Jes.


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *