#Helsinki59 – Taka-Töölö

On Etu-Töölö ja Taka-Töölö. Joskus olen nähnyt asuntoilmoituksissa jopa Keski-Töölön, koska välittäjistä Taka-Töölöön kuuluminen vaikuttaa pahalta. Faktat: 1,95 neliökilometriä, noin 15 000 asukasta, puistoja 36 hehtaaria ja metsäksi luokiteltavaa aluetta 15 hehtaaria (lähinnä Rajasaaressa). Töölöjen erotin on Hesperian esplanadi. Esplanadin määritelmähän on se, että puistokaistaleen molemmilla puolilla on ajöväylä ja puistossa mieluusti vielä mahdollisuus lailliseen käyskentelyyn. Tässä postauksessa ylitetään raja ja liikutaan kuvausprojektimme sääntöjen pimeällä puolella.

Kuvausprojektimme edetessä olen huomannut, että kaikki mahdollisuudet kuvaamiseen tulee käyttää pikaisesti hyväkseen. Minulla oli noin 45min tyhjää aikaa vaimon ollessa asioilla ja tenava oli nukahtamassa rintareppuun. Kuvaaminen onnistuu lapsen kanssa, mutta pieneksi haasteeksi muodostui sää. Monta hetkeä seisoskelin Töölönlahden rannassa vanhojen lehtipuiden muodostamien sateenvarjojen alla. Vanhat ja ihanan isot puut luovat liki täydellisen sateensuojan! Tässä puistohengailussa tulikin tehtyä se vakava rajarikko. #Helsinki59 -projektin säännöt menee niin, että kuvat tulee ottaa jalat kuvattavan kaupunginosan puolella vaikka kuvatta kohde olisikin toisessa kaupunginosassa. Sateen suojaan kirmatessani otin mielestäni hauskat kuvat UKK-monumentin ääreltä unohtaen niiden olevan väärän töölön puolella. Uhmaan sääntöjä, koska pidän itse kyseisistä kuvista, kuvaustilanteessa minulla oli kiire sateensuojaan ipanan kanssa ja näin jälkikäteen kuvittelen olleeni neutraalilla maaperällä eli kuvitteellisessa Keski-Töölössä. Siis kaupunginosassa 60. Meinasi unohtua, Taka-Töölö on meinaan kaupunginosa 14 ja samalla peruspiiri.

 

 


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *