#Helsinki59 – Viikki

Viikki, tuo kahdeksan neliökilometrin pieni/suuri pläntti. No onko se iso? Pintamäärällisesti on, jos ajatellaan Helsingin kaupunginosien kokoa. Entäs asukasmäärällisesti? Niitä on about yksitoistatuhatta. Jos vertaa Viikkiä Taka-Töölöön niin väestötiheys kertoo eroavaisuudet. Viikin väestötiheys on noin 1400 as./km² ja Taka-Töölössä taas yli 7000 as./km². Pelkästään lukuja katselemalla voisi päätellä Viikissä olevan paljon tilaa, kotimaassamme tämä on yleensä peltoa ja metsää.

Sinne peltojen keskelle rakennellaan kaikkea. Esimerkiksi yliopiston kampus sisältäen neljän tiedekunnan toimitiloja (biotieteellinen tiedekunta, farmasian tiedekunta, eläinlääketieteen tiedekunta ja maatalous-metsätieteellinen tiedekunta). Tämän kampuksen kohdalle tipahdin bussista matkalla kotiin ensimmäisiltä iltaluonneiltani. Tämä tarkoittaa sitä, että meneillään on jatko-opintoja yhden master’s -tutkinnon verran. Sehän tarkoittaa vähentynyttä vapaa-aikaa. Ja sehän tarkoittaa vähemmän aikaa kuvaamiselle. Viikin kuvaaminen oli siis bussin vaihtoa odotellessa suoritettu täsmätehtävä. Täsmäiskuja tiedossa lisää.

 


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *