Lisäkkeiden valohoito

Viimeisen vuoden aikana järkkäri on jäänyt paljolti hengailemaan kaappiin ja käyttöön on useimmiten valikoitunut Fujin x100s. Kiinteälinssinen 28mm, joka kinokokoverrokkinavastaa 35mm linssiä. Hetkonen sitten ostin telelisäkkeen, joka muuttaa linssin 50mm vastaavaksi. Toveriblogisti Pertulla on samainen kamera, mutta laajakulmalisäkkeellä. Se muuttaa Fujin 28mm kinovastaavaksi. Otin nämä kaikki versiota matkaan ja lähdin iltakävelylle Lux Helsinkiin. Syy iltakävelylle oli testata kiinnostaako minua ostaa Pertun linssi. Tepastelin tapahtuman läpi 10v seuralaisen kanssa eli en voinut/kehdannut hengata paikoillaan niin paljon kuin olisin halunnut. Kuvahetkiä tuli ja meni kulkiessani tapahtuman reitin. Olin siis melko keskiverto vierailija. Tästä tuli seuraamuksia, mutta niistä vasta kohta.

Vertaillaanpa hieman asioita. Ensinnäkin täytyy sanoa, että Fuji on mainion kokoinen kamera ilman mitään lisähärpäkkeitä. Ja myöskin aivan mahtavan näköinen. Ulkonäkö menee aivan perseelleen, kun liipaiseen nokalle lisäkkeen. Rumia ne ovat ja tästä on vain päästävä yli. Ulkomuodosta nörtteilyyn. Kuvien metatiedoissa milliluvut on luonnollisesti ilman kinokokomuunnosta. Metoista katsellen kuvat menee seuraavasti: 33mm = telelisäkkeellä, 19mm = laajakuvalisäke ja 28mm = ilman lisäkkeitä. Onko näillä luvuilla varsinaisesti mitään väliä? Numerot on numeroita ja oleellista on se millaisia kuvia haluat. Aiemmin kuvasin 365-projektin kännykällä ja siinä tuli totuttua laajakulmaan. Ehkäpä tästä johtuen Fujin 35mm on ollut minulle hieman haastava välimuoto. Ostamani 50mm on tuntunut hyvältä hankinnalta, mutta voisikin ajatella laajakulman tekevän kuvaamisesta minulle tuttua laajafiilistä.

Kuvattuani kaikilla versioilla peräkkäin voi sanoa, että aivan helevetin sama mikä lisäke on kiinni. Ainakin tällä keikalla! Harrastajanäppäilijä tuhansien harrastelijanäppäilijöiden kanssa kävelemässä samaa reittiä samaa vauhtia. Tämä olikin sitten se postauksen alussa mainittu seuraamus. Lux-kävelyn jälkeen syötin Instagramiin hakuun #luxhelsinki. Näin aivan samoja kuvia uudestaan ja uudestaan. Näin replikoita myös omista kuvistani. Otin siis aivan hiton samoja kuvia kuin kaikki muutkin vaikka olikin niin siistista mukna eri lisäkkeitä ja härpättimiä. Onko tämä nyt jotenkin yllättävää? Ei varmaankaan. Olihan kaikilla ne samat elementit ja eväät. Olisikin mielenkiintoista kahlata joidenkin ammattilaisten kuvia tapahtumasta ja tsekata millaisia näkymiä he saivat aikaiseksi.

Summaten iltakävelyn pikaisen kuvasaaliin, samaa kauraa lisäkkeitä nokalla tai ei. Kuten kaikilla muillakin. Notta näin se kamahomoilu kääntyi tylsämieliseksi tasapäistämiseksi.

 

 

 


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *