Kellohetki

Rannekellot ovat kiehtovia esineitä. Kelloja on aivan vaivihkaa kertynyt neljä kappaletta, joista uusimpana on jouluna saapunut Brew Watch HP1. Olen pitkään yrittänyt saada aikaa kuvaushetkeen kellon kanssa ja tämä hetki realisoitui perheen ollessa mummilassa. Paljon kahvia, aamun aurinko ikkunasta ja macro kameran nokalle. Alkujaan ajattelin laittaa salamat pystyyn, mutta keittiön ikkunoista puski valoa melkoinen määrä. Mitä siinä salamoita käyttämään, koska ensimmäistä kertaa olin hommaa tekemässä. Kalustona 5Dmkii jalustalla, 100m/2.8L nokalle. Lisäksi jonkun Ikean taulukehyksen lasi, sen alle valkoinen paperi, kaksi A4:sta reflaamaan valoa, pala foliota samaan tarkoitukseen ja sitten vielä muutamat palat työkeikoilta jäänyttä cto-kalvoa. Asetelma siten, että ikkunat takavaloina ja reflat heijastamassa kellotauluun kirkkautta. Tästä erilaisia yhdistelmiä.

En ole aiemmin kuvannut kelloja enkä oikeastaan mitään muitakaan ns. tuotekuvia. Tällä taustalla olen melko tyytyväinen opettavaiseen kuvaushetkeeni. Seuraavalla kerralla muista tehdä seuraavia asioita paremmin. Puhdistan kellon tarkemmin, puhdistan kuvausalustan tarkemmin, puhdistan kameran kennon, mietin etukäteen asetelmia valmiiksi. Oppimisen lisäksi hauskan yllätyksen tuotti tasaisen pilvimassan takaa paistanut aurinko. Hetkellisesti se puski pilvien raoista kovemmalle paisteelle ja sain omasta mielestäni hauskaa lisäheijastumaa yhteen kuvista.

 

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *