Olut ja kuinka se pannaan

Oluen valmistamisprosessihan on nimeltään pano. Paikka, jossa olut pannaan on nimeltänsä panimo. Panemisessa mallastetusta viljasta tiristetään irti tarvittavat tärkkelykset ja animohapot ynnämuut elämäneliksiirit. Sen jälkeen kyseinen litku käytetään hiivalla alkoholipitoiseksi juomaksi. Jossain tässä välissä keitellään, maustellaan, mittaillaan ominaispainoja ja jäähdytellään yms. Tämä kaikki tarkoittaa siis sitä, että olen hommannut tässä viimeisen puolen vuoden aikana harrastusrepertuaariini yhden harrastuksen lisää. Juhannukseksi on valmistumassa kolmas satsi omatekemää, eikä kyseessä ole mikään juhannussima, vaan vahvasti humaloitu kesäkalja. Panoviikonloppu oli viikko sitten ja tässä julkaisukelpoisinta kuvamateriaalia sessiosta.

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *