#Helsinki59 – Haaga

Tapaninpäivän päiväkävely suuntautui tällä kertaa Haagan kaupunginosaan. Läntisessä Helsingissä sijaitseva 26000 asukkaan ja 10200 työpaikan kaupunginosa kantaa järjestysnumeroa 29. Haaga jaetaan neljään eri osa-alueeseen: Etelä-Haagaan, Pohjois-Haagaan, Kivihakaan ja Lassilaan. Meikämandoliinolle Pohjois-Haaga on sinänsä lähimpänä sydäntä, että muuttaessani helsinkiin aivan vuosituhannen alussa, vaimoni ja minun ensimmäinen opiskelija-asunto sijaitsi juurikin siellä. Aivan ihana kahdeksannen kerroksen, noin 50m² luukku. Näkymät oli hyvät ja yhteydet myös, eteisessä mahtui hyvin kiljupönttö porisemaan ja 50 m päässä ulko-ovesta sijainnut ravintola Ida oli hyvin opiskelijaystävällinen panimotuotteiden hinnoittelussaan.

Haaga on ollut aikaisemmin oma kuntansa, vuosien 1923-1945 aikana. Tosin tällöin sen nimi oli Haagan kauppala. Helsinkiin se liitettiin 1946 Helsingin suuressa alueliitoksessa. Samassa rytäkässä liitettiin pääkaupunkiimme useampikin nykyinen kaupunginosa, entinen kunta. Etelä-Haaga on saanut alkunsa jo 1900-luvun alussa huvilakapunginosana Huopalahden rautatieaseman kupeeseen. Sittemmin sinne on rakennettu runsaasti pienkerrostaloja ja rivitaloja. Sodan jälkeen rakennettu Pohjois-Haaga taas on Helsingin ensimmäisiä lähiöitä ja se pitääkin sisällään enimmäkseen isompia, jopa 12 kerroksisia kerrostaloja. Juurikin nuo minuakin majoittaneet Ida Albergin tien kerrostalot ovat tätä jengiä ja kuuluvatkin Helsingin korkeimpiin asuinkerrostaloihin.

Tapaninpäivän kuvakävelyllä messissä ja henkisenä tukena oli Olli, kiitos seurasta.

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *