#Helsinki59 – Lux Pukinmäki

Eräs elokuvatuottaja kuvasi Lux Helsinkiä sanoin: Hell, I was there. Tätä toteamusta ohjenuoranaan KST-crew siirtyi Pukinmäkeen viettämään Lux-rettiittiä, keskustaan ei pysty menemään ruuhkautumaan. Fokkerin stereoissa soi Wu-Tang Clan ja kahvia nautittiin Shellillä. Olisimme menneet Essolle, mutta kaikki hyvä pilataan maailmassa.

Mistäkös nimi Pukinmäki? Siteerataan Wikipediaa: Pukinmäki-nimi on suomennos nimestä Boxbacka. Alun perin Boxbacka tarkoitti kylän suurinta ja eräinä aikoina myös ainoaa taloa, Boxbackan rälssitilaa. Tilan aateliset asukkaat tunnettiin nimellä Bock. Arvellaan, että kantasanaa bock eli pukki olisi käytetty henkilön liikanimenä. Toisaalta sillä olisi voitu tarkoittaa palvonnan kohteena ollutta pukkia. Pukinmäen kartanon 1800-luvun lopussa rakennettu nykyinen päärakennus sijaitsee Pukinmäen aseman tuntumassa junaradan pohjoispuolella osoitteessa Rälssintie 15.

 


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *