#Helsinki59 – Tuomarinkylä

Tuomarinkylä, tuo Helsingin pohjoisten kaupunginosien vihreä helmi. Kaupunginosahan koostuu pääasiassa Haltialan ja Paloheinän ulkoilualueista ja sitten Torpparinmäen ja Paloheinän alueista, joissa on sitten tuota asutustakin jonkin verran. Lisäksi alueella sijaitsee Tuomarinkylän kartano, jota ympäröi laajat ulkoilualueet ja jossa toimii ratsastuskoulua ja muuta hevostelubusinesta. Vinttikoirakeskus sähköjäniksineen, lojuu myös siinä ihan kartanon kupeessa. Pääsiäissunnuntaina lähdin maastopyörälenkille määränpäänä Haltialan kartano, jossa pääsi kattelemaan juuri maailmaan putkahtaneita karitsoja ja muita ötököitä. Loppuperheeni saapui tonteille ja kävimme ihastelemassa karitsat ja ylämaan lehmät. Söpöjä. Juuri tästä söpöydestä johtuen kuvakoosteeni Tuomarinkylästä onkin pelkästään tätä elukkahommaa. Toisekseen kaupunginosana Tuomarinkylä ei nyt tarjoa mitään todella upeita arkkitehtoorisia kokemuksia, tai muuta älyttömän pittoreskia kaupunkimaisemaa. Nyt mennään siis eläimillä vassokuu…


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *