Pasilan galleria

Tosta Mäkelänrinteen uimahallin nurkilta johtaa tuommoinen vanha, hylätty junatunneli Pasilan ratapihan nurkille asti. Se on tässä kiehtonut naapuruston ja omia lapsia jo jonkun aikaa. Kävin kävelemässä sen läpi ton kahdeksanvuotiaan kanssa ja sehän olikin aika jännä paikka se. Tämä uimahallin pää on ilmeisesti se vanha kunnon bilepää, jossa on järkätty jotain puoliluvattomia teknobileitä joskus taannoin. Menimme tästä päästä sisään ja alkuun pitikin varotella tuota lapsukaista, että mihinkään ei saa koskea, sillä muutamia huumeruiskuja lojui siellä täällä ja nuotion jämiä oli joka paikassa. Tunnelin keskivaiheella alkoi sora- ja kivikasat, jotka käsittääkseni ovat Triplan työmaalta sinne roudattuja jätemaita. Toisessa päässä taas sijaitsee itse galleria, joka pitää sisällään aika hienojakin graffiteja, joita on saatu rauhassa tehdä tunnelin pimennossa. Tyhjien maalipurkkien määrä antaa ymmärtää, että noissa seinissä on jokunen kerros jo maalia maalin päällä.

Tunneli on yllättävän pitkä ja putkahdimme ulos toisesta päästä Teollisuuskadun varteen. Ilmeisesti tunneli olisi siitä vielä jatkunut Pasilan ratapihalle asti, mutta sinne me ei menty. Saattaapi olla että se pää on aika tukkeessakin Triplahommien takia.

Tämmöiset urbaanit löytöretkeilyhommat on kyllä aika mahtavia, etenkin kun semmosen voi suorittaa melkeinpä tästä kotiovelta. Toki tuolla on käyty ennenkin vastaavissa toimissa, esim Urbanex Ninjojen toimesta, eli mikään neitseellinen paikka ei kyseessä ole, jännää se oli silti. Koko urbaani löytöretkeilyhomma voi kyllä osoittautua aika ikäväksikin, jos käy kuten tässä:
https://urbanex.ninja/kohde/kun-urbaani-loytoretkeilija-loytaa-kuolleen/ no, toi ei toivottavasti ole ihan jokapäiväistä.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *