#Helsinki59 – Suutarila

Helsingin 40. kaupunginosa on nimeltänsä Suutarila, Helsingin pitäjän keskiaikaisten kyläkuntien joukkoon kuuluva mesta. Asutusta siellä on ollut jo vuosisatoja. Ensimmäiset kerrostalot tehtiin Siltamäkeen 1960-luvulla ja koko kaupunginosa onkin pääasiassa kerrostaloja ja sitten pienkerrostaloja, rivitaloja ja omakotitaloja. Juurikaan muuta kerrottavaa siitä ei ole. Paitsi tietenkin pari pikku juttua: Ensinnäkin se, että itse olen asunut tuolla kolmeen kertaan. Joka kerta Tapulikaupungissa Hämäläisten ylioppilassäätiön opiskelijakämpissä eri syistä: Joko ollaan oltu opiskelijoita, asuntojen välissä, tai sitten jotain remonttia paossa. Jotenkin muistikuvissa Tapulikaupungissa on aina harmaa ja loskainen marraskuu, mitään muistikuvia aurinkoisista kesistä ei ole. Toinen maininnan arvoinen asia on Linnunradan leikkipuisto, josta allaolevat kuvatkin ovat. Vanha maalaistalo pihapiireineen on valjastettu leikkipuistokäyttöön ja sinne on roudattu lampaita, kaneja ja kanoja lasten ja aikuistenkin iloksi. Käytiin oikein varta vasten tutustumassa ja suosittelen. Kiva paikka. Ehkä just tästä syystä kaupunginosassa on kuulemma tosi paljon kakaroita. Et sillai.

Projektin loppu häämöttää, kolme kaupunginosaa jäljellä. Jaksaa jaksaa…


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *