#Helsinki59 – Vartiokylä & Mellunkylä

Kaikenlaiset projektit ne joskus lähenee päätöstään. Niin myös tämä meidän ah niin rakas #Helsinki59. Nyt tilanne on nimittäin se, että tämän jälkeen jäljellä on enää yksi kaupunginosa. Ja jotta tästäkin projektista päästäisiin joskus eroon, käytiin nyt ryskyttämässä kaksi kaupunginosaa kerralla.

Vartiokylähän on kaupunginosa, johon kuuluu esimerkiksi Itäkeskus ja Puotila. Treffasimme Juhan kanssa Itäkeskuksessa, joka ei ole kuitenkaan valokuvauksellisesti niin kauheen kutsuvaa seutua, joten suksimme sieltä hevoon alta aikayksikön. Lisäksi ilmeisesti Iitiksen kauppakeskus ei diggaile hirveesti jos siellä sisällä kuvailee, joten emme lähteneet sinne onneamme koittamaan. Eksyimmekin siis teollisuusalueelle, jossa oli pääasiassa kuntosaleja ja erilaisia autojen tuunausfirmoja. Oli tosi jännää. Juha yritti myös käydä bongaamassa yhden geokätkön, mutta kätkö oli sen verran ikävässä paikassa että se olisi vaatinut joko uimahousut, tai kahluusaappaat. Kumpiakaan meillä ei ollut. Mutta kaasunaamari oli. Siitä sitten saatiin jonkun verran hupia.

Mellunkylä sitten taas on alue, johon kuuluu esim Kontula, jonka jännittävällä ostarilla kävimme hengailemassa. Tämä kyseinen ostosmekka on suomen suurin kattamaton ostoskeskus 22000:lla liiketilaneliömetrillään. Ostari on valmistunut vuonna 1967 ja sen suurimman liikkeen, Kotikonnun avajaisiin lennätettiin helikopterilla paikalle dynaaminen voimakaksikko Batman ja Robin. Lisäksi kyseisessä putiikissa oli 70-luvulla kalanäyttely, jonne vetonaulaksi lennätettiin Kööpenhaminasta kattoon roikkumaan 3,5 metrinen hai.

Kuten todettu, tämä on siis toiseksi viimeinen postaus aiheesta #helsinki59, joten voitte alkaa pidättelemään henkeänne sen viimeisen osalta. Se tulee olemaan aivan spektaakkelimainen. Onhan tämä vuoden mittaiseksi tammikuussa 2015 suunniteltu kuvausprojekti venynyt jonkin verran…


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *