Syksyinen Vartiosaari on aina kiva paikka käydä. Saaren parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti se, että sinne ei mene siltaa, eikä tähän aikaan vuodesta enää edes vuoroalusta. Näin ollen siellä saa olla melko rauhassa. Lisäksi Helsingin Insinöörien huvilasta saa helsinkiläinen insinööri varattua perheelle huoneen edukkaasti. Puulämmitteisen rantasaunan käyttöoikeus kuuluu vuokrahintaan. Ihan kivaa. Ikävä homma on se, että tuon mökin ranta on idän suuntaan, eli Kallahdenselälle. Itätuulen ei siinä tarvi olla edes kovin kova, kun se nostattaa tuolle selälle jo sellaiset aallot, että meidän veneellä ei laituriin pääse. Tällä kertaa kävi näin ja me ajettiin saaren toiselle puolelle ja jätettiin vene pokkana Reposalmen yli kesäisin suhaavan sähköveneen laituriin. Eikä saatu edes sakkoja.

Written By

Perttu

“Of course it’s all luck.” – Henri Cartier-Bresson