#vintage5 – Artfart

Jo pieni hetki sitten KST laittoi #helsinki59 jälkihöyryissä liikkeelle viiden filmirullan projektin per nassu. Perttu esitteli oman avauksensa pari kuukautta sitten ja hitaampi hämäläinen vasta nyt. #vintage5 alkakoon osaltani.

Oma filmitausta rajoittuu lukion pimiöön eli melko uudella kentällä mennään. Kalusto on täysin lainattua ja kiitos kamerasta Lasselle ja linsseistä Suurmestari Terolle. Kamera Canon AE-1 ja linssejä Canonilta 50mm ƒ/1.8 , 28mm ƒ/2.8 ja 100mm ƒ/2.8. Ainakaan linssien laadusta tämä projekti ei tule jäämään vajaaksi. Canonien lisäksi Lasselta täysin hyllylle jäänyt zoomi Vivitar. Työskentelytavan uutuuden vuoksi en voi sanoa, että varsinaisesti yllätyin tyriessäni ensimmäisen rullan melko kivasti. Olin kävelyttämässä nuorimmaista uneen ja nappasin kameran rattaiden hieman liian ahtaasta tankotaskusta. Jotenkin sitten maailma oli sitä mieltä, että kamerani filmi tulee valottua reippaammin kuin minä olin suunnitellut. Eli takakansi meni ja aukesi mystisesti. Lopputulosta tietysti valovaurioinen. Vajaan Kodak TRI-X 400 rullan uumenista valikoitui kuusi ruutua.

Sitten voi miettiä, että mitä tuli opittua. Toivottavasti tarkkuutta työskentelyyn ja järkevämpää filmin käyttöä. KST:llä on aikojen saatossa ollut yksi kattoteema ja sillä mennään nytkin: Paska saa olla kunhan yrittää.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *