#vintage5 – Snowfart

Käsittääkseni Ansel Adams oli kova tyyppi. Otti kuulemma siistejä ja dynaamisia mustavalkoisia kuvia. Minusta tuntuu, ettei toinen #vintage5 rullani ole aivan anselmia. Lumi näyttää todella kovalta murolta, valotuksessa heikkoutta ja kuvat valtaosin epätarkkoja. Nämä asiat liittynevät melko vahvasti toisiinsa. Joku filmiensyklopedia voi ottaa tähän opettavaisen kommenttiketjun. Filmi Ilford HP5 400 pushed +1.

Olin suoraan sanoen hyvin pettynyt saatuani kuvien skannit KST:n tekniikkapäälliköltä. Melkoinen epäusko, että liki jokainen kuva oli sellainen mitä siitä ei pitänyt tulla. Tämä taitaa olla filmiseikkailun tärkeä osa, mutta samalla ehkä piinaavin. Sitä huomaa olevansa aivan liian helppoon digikuvaukseen urautunut. Jännittävä huomion on myös se, että tällä hetkellä ei juurikaan tule mieleen tarttua digikameraan filmikaverin sijaan. Saattaa olla, että seuraavien epätyydyttävien rullien jälkeen tämä näkemys muuttuu hyvällä tahdilla.

Sitten lisää jännittäviä huomioita. Melkein takapihalla sijaitseva Pilvijärvi on minulle se paikka, minne mennä lyhyen kuvausraon avautuessa. Vuosien jälkeen kävelin ensimmäisiä kertoja myös Mjödträskin rantaan kuvaamaan. Näistä kahdesta paikasta muotoutuu tämä postaus. Usein, viimeksi tänään, keskustelimme vaimon kanssa, että nämä takametsät ovat yksi merkittävin syy miksi asumme siinä missä asumme. Alkuperäinen syy toki on se, että nämä kulmat sijaitsevat työpaikkojemme välimaastossa. Lapsuuden ystäväpiirissä on todettu, että mies voi lähteä Hollolasta, mutta Hollola ei miehestä. Näin kymmenen vuoden jälkeen Sipoon metsät alkaa olla syrjäyttäjän roolissa. Hassua.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *