#Vintage5 – vol. 3

Filmien, toistaseksi ainoastaan mustavalkosellasten prosessointi kamerasta tietokoneelle meni justiinsa täysin omavaraiseks. Sain Juhalta skannerin ja litkut ja pöntöthän mulla jo on. Tässä nyt eka setti omassa ”labrassa” (=vessassa) kehitettyjä ja sitten myös ite skannattuja. Filminä oli Lomography Potsdam 100 ja kamerana toimi toi Terolta lainattu Olympus 35sp. Pieniä haasteita on kyllä näiden manuaalivehkeiden tarkennusten kanssa. Ei meinaa fokus niinsanotusti osua. Liikaa tullut vissiin räiskittyä noilla moderneilla autofokuksilla, jotka on aika päteviä.

Oon tässä jonku aikaa jo miettinyt että pitäskö kokeilla tota noiden filmien tuplavaloittamista. Se vaikuttaa jännältä puuhalta. Tosin sekin ois aika paljon iisimpi tehdä vaikka jälkikäsittelyssä. Mutta oisko se sitte huijausta, tiedä häntä.

Oma projektini on nyt jo yli puolivälin, eli 3/5 done. Jännä nähä jääkö tää homma tähän sen jälkeen… Tilasin justiinsa värifilmiä, ajattelin julkaisun 5 tehdä semmosella. Nyt on mustavalkoa molemmissa kameroissa sisällä, molemmissa Ilfordia. Katotaan mimmosta tulee.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *