#Helsinki59 – Punavuori

#Helsinki59 on kovin opettavainen projekti ja sen hyödyt tulee esiin Trivial Pursuitissa. Muistakaamme, että Punavuori on Helsingin tiheimmin asuttu kaupunginosa. 0.42km² alueelle on tuppaantunut 8 899 (1.1.2013) asukasta eli 20 095 asukasta neliökilometrillä. On siinä oiva nippu metsuriseksuaaleja.

Etymologinen lähestyminen Punavuoreen on hyvin looginen. Jo 1600-luvun asiakirjoissa alueesta käytettiin nimeä Rödberget. Ylläri ylläri, syynä oli alueen kallioiden punertava sävy. Tämä muistuttaa minua kovasti kotimaisemista, jossa suurehkoa vedellä täyttynyttä painannetta eli järveä nimitellään Vesijärveksi. Nimipoliittisesti voisimme olla kateellisia Turun hienoille nimille kuten Pallivaha ja Takakirves.

Perjantaina vietin pienen iltaisen kävelyretken Punavuoren kaduilla tehden muutaman rajarikon projektimme sääntökehyksiä kolistelle. Lauantaina sitten uusi setti päivänvalossa ja paremmalla navigaatiolla. Täytyy sanoa, että kadut tuntui tyhjiltä kaunissta auringonpaisteesta huolimatta. Punavuoresta jäi vähän valju tunnelma, vaikka Digeliuksen naapurikaffelassa törmäsinkin hahmoon, jota voisi pitää ainoastaan Digeliuksen biotoopissa lymyilevänä olentona, joka ei voisi esiintyä esimerkiksi Siltasessa.


by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *