#Helsinki59 – Alppiharju

Alppiharju, tuo Alppilan ja Harjun osa-alueista koostuva kaupunginosa itäisessä kantakaupungissa, pitää sisällään muun muassa Suomen suosituimman turistikohteen. Kaikkihan varmaan sen tietävät, että se on Linnanmäki, mutta tiesittekö sitä, että metron ja Kelan tietojen mukaan vuonna 2014 Alppiharju oli Helsingin psykoottisin alue. Eli eniten psykoositapauksia per capita. Mukavammista faktoista voidaan todeta se, että tuolla sijaitsee yksi Suomen suurimmista taloyhtiöistä, nimeltänsä Satakallio. Taloyhtiössä on 750 asuntoa, joista yhtä meidänkin perhe yritti taannoin ostaa, mutta härskihkö tajouksemme ei jostain syystä poikinut edes vastatarjousta.

Kaupunginosa on kooltaan 0,91 km² ja asukkaita siellä on 12030 (1.1.2014). Asunnot ovat Alppiharjussa keskimäärin kaupungin pienimpiä 38 m² ja tästä voi tietenkin päätellä sen, että lapsiperheitä ei tuolla paljon asustele. Alle 16-vuotiaita on 4%. Autottomia asuinkuntia on Helsingistä eniten juuri Alppiharjussa.

Koko tän pääkaupunkiprojektin aikana olen funtsinut, että joku kaupunginosa pitäisi käydä kuvaamassa suoraan baarista, eli jonkun läträysiltaman jälkeen lähtis vaan haahuilemaan ja kuvaamaan. Tämä keikka oli melkeinpä semmonen. Olin tulossa Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumasta rautatientorilta, kun päätin käydä räpsimässä ruudut. Tämä ei ehkä ollut mikään kaikista briljantein idis, koska jälki oli hieman kehnohkoa… koittakaa pärjätä.

Kaikki faktat on taas wikipediasta ja sitten tuolta kaupungin tietokeskuksen hienosta dokumentista.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *