#Helsinki59 – Ullanlinna

Ullanlinnan kainalossa kytevä Eira on vetänyt kaupunginosa-arpajaisissa sen surkeamman arvan, koska heillä ei ole yhtään merta eikä saaria. Yllätyksenä karttaa tutkiessani mulle tuli se, että Uunisaaret, Liuskasaari ja Sirpalesaari kuuluvat tosiaan Ullanlinnaan. Uunisaareen pääsee näin ”talvisin” kätsysti siltaa pitkin. Tosin ilta-aikaan, kun minä siellä hengasin, oli siellä aikalailla sysipimeää, joka tekee valokuvauksesta haastavaa.

Kaupunginosan nimen linna tulee 1700-luvun linnoitussuunnitelmista ja Ulla taas on johdettu Ruotsin kuningatar Ulriika Eleonoorasta, jolla oli ainakin Wikipediakuvan mukaan aika juhlava klyyvari. 1800-luvulla alue oli suurelta osin helsinkiläisten kesähuvila-aluetta, mutta nykyinen rakennuskanta on melko jugendia. Vappuisin ylioppilaat juhlistavat kevättä ja ties mitä Ullanlinnanmäellä, joka ei tietenkään ole Ullanlinnassa vaan viereisessä Kaivopuistossa.

Ullisfaktat tiskiin:

  • Pinta-ala 0,70 km²
  • Väkiluku 10586 (1.1.2013)

Ja sitähän ei tietenkään pidä unohtaa, että osa Salkkareiden ulkokuvauksista tehdään Ullanlinnassa. Ja jos en ihan väärin muista, niin eikö taannoinen Kotikatu-niminen saippuasarja kuvattu myöskin ainakin osin tuolla? Vai osuiko ne kuvaukset enemmän viereisiin kaupunginosiin?

Kaikki faktat taas perinteisesti wikipediasta.

Ullanlinna on ainakin omassa päässäni olevassa helsinkikuvassa aikalailla fiini alue. Löysinpä kuitenkin sieltä vakavia rappion merkkejä iltaisella kävelylläni. Tosin pullo oli mallia mini, joten ihan rappioalkoholistiksi ei tuolla vielä pääse.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *