#Helsinki59 – Meilahti

Kantakaupungin läntisiin osiin kuuluva Meilahti oli joulunjälkeisen kinkunsulattelukävelyretken kohde. Pala tätä kaupunginosaa, Vähä-Meilahtenakin tunnettu Paciuksenkadun länsi- ja eteläpuolinen osa, on rakennettu aikoinaan 1880-luvulla helsinkiläisten huvila-alueeksi. Nykyisin osa huviloista on edelleen yksityisomistuksessa, mutta osassa toimii muun muassa kahviloita ja museoita. Vähä-Meilahden rakennuskantaan kuuluu myös Urho Kekkosen museo Tamminiemi ja presidentin virka-asunto Mäntyniemi. Lastensairaaloiden potilaiden perheiden käytössä oleva Ronald McDonald -talokin sijaitsee tuolla alueella.

Omakohtaisia kokemuksia tästä kaupunginosasta löytyy ehkä eniten Meilahden liikuntapuistosta. Puistossa risteilevä frisbeegolfrata ja liikuntahallin sulkapallokentät ovat tulleet tutuksi. Meilahden sairaalassakin olen jokusia kertoja käynyt, kun on jotain päivystystoimenpiteitä pitänyt itselleen teettää.

Alueen pinta-ala on 2,12 km² ja asukkaita siellä on 5013 (1.1.2013).

Valokuvausretkelläni ilma sattui olemaan ehkä ensimmäistä kertaa tänä talvena talvinen. Vaikka lunta ei juurikaan ollut, oli pakkasta jokunen aste ja maassa kuitenkin jotain pientä kuuraa. Aurinko paisteli viimeisiä vetojaan ja ihmiset olivat lähteneet oikein porukalla ulos. Ensimmäisen stopin tein Seurasaaressa, joka sekin tosiaan Meilahteen kuuluu, ja siellä oli jengiä aikalailla paljon. Päätin sitten etten mene kameran kanssa husimaan itse saareen, vaan kävin sillalta nappaamassa parit auringonlaskukuvat. Merellisiä kuvia sattui muutenkin tulemaan tähän settiin aika iso osa, koska toi keli jotenkin houkutteli siihen rannalla hengailuun.

Kaikki faktat wikipediasta.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *