Loma

Se oli ja meni. Siellä oli kivaa.

Jos yhtään tykkäätte maastopyöräilystä ja seuraava lomanne suuntautuu tuonne pohjoisen Afrikan länsipuolella sijaitsevaan suomalaisten suosimaan saariryppääseen, suosittelen suuresti vuokraamaan pyörän vähintään päiväksi ja kipuamaan vuorien rinteille. Se on hiton rankkaa, mutta kivaa. Alas laskeminen on sitten vielä vähän kivempaa. Itse vuokrasin Cannondalen alleni firmasta nimeltä FreeMotion. Erittäin asiallinen vuokraamo, joka järjestää myös ohjattuja retkiä ympäri saarta. Sieltä jos vuokraa zygän 3 vrk:ksi tai pidemmäksi aikaa, pääsee valkkaamaan jo aika paljon komeempaa täysjoustohiilikuituraadonia. Toi meikäläisen rassi oli jäykkäperänen, mutta tosiaan ihan jeppis sekin.

Katupyöräilyä noilla saarilla harrastetaan myös aika paljon, mutta sen hauskuus ei oikein mun jakeluun mene, koska tiet ovat niin kapeita ja hengenvaara on ihan todellinen koko ajan. Pääseehän niitä mäkiä alas joo aika lujaa, mutta sitten kun siinä ysikympin mutkassa tulee se bussi sisäkurvissa vastaan ja kopauttaa sen hiilikuitufillarin ja mamil-miehen sinne mereen 300 m korkeudesta, ei paljon naarata. Tai siis itse asiassa naarataan… Ehkä se hauskuus piileekin siinä vaaran tunteessa, tiedä häntä.

Terveterve suomipoika!

Sitten pitää avautua siitä asiasta mikä ärsyttää. Kaakkois-Aasian rantakohteissa niitä kutsutaan hellomistereiksi, en tiedä millä nimellä niitä pitää tuolla maailman kolkassa kutsua, mutta kyse on siis näistä terve terve suomipoika -tyyppisistä ravintoloiden sisäänheittäjistä ja rantatuotekauppiaista. Onko niillä oikeesti olemassa jotain tieteellistä tutkimusta siitä, että se taktiikka puree? Eli kun ne kauppiaat ja ravintoloitsijat tuijottaa siellä tosi pitkiä päiviä turrelaumoja, jotka vaeltelee niiden kauppojen ohi, oppii ne tietenkin tunnistamaan eri kansallisuuksien ominaispiirteet. Meikäläinenkin näyttää vissiin niin suomalaiselta, että kyllä niistä 9/10 osuu kohdalleen ja se yksi veikkaa mua saksalaiseks. No, sitten kun ne osaa tunnistaa ne kansallisuudet, on niiden mielestä pettämätön myyntitaktiikka huudella sen turistin omalla kielellä että terveterve. Toimiiks tää jollain? Mä ainakin vaihdan putiikkia/ravintolaa. Voi olla että olen koko loman ilman släbäreitä, tai että syön burgerkingissä, josta saa kasvotonta palvelua, mutta mulla menee hermo noihin ihan täysin. Ehdotinkin tossa vaimolleni, että mitä jos mä alkaisin opiskelemaan jotain markkinointia, tai muuta kaupankäyntiä ja tekisin graduni erinäisissä turrekohteissa asumalla 6kk kussakin ja seuraamalla, että miten tuo terveterve-homma vaikuttaa turisteihin. Eli käykö kauppa kun siimaa, vai toimiiko suurin osa samoin kuin mä? Kukas rahottais mun tutkimuksen? Voisin aloittaa ton opiskeluni tolla graduhommalla, jooko?

Lomalla oli kyllä oikein mukavaa ärsyttämisestä huolimatta, kato vaikka kuvat:


Posted

in

, , , , , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *