#Helsinki59 – Pasila

Done. Siis aikani Pasilassa. Toimisto oli siellä vajaat kahdeksan kuukautta ja nyt kantakaupungissa. Tämä on siis tavallaan postuumi postaus lyhyestä ajanjaksosta. Aika oli jopa liian lyhyt useammalle kuvaushetkelle ja niitä tuli tasan yksi. En edes ennättänyt Ylen alueen ulkopuolelle ennen auringon katoamista. Olkoon tämä postuumin lisäksi hyvin rajattu postaus hyvin itä-saksalaisesta näkymästä Pasilaan.

Nimi Pasila tulee tietystikin herralta nimeltään Carl Pasila, joka vuokrasi 1800-luvun loppupuoliskolla alueella sijainnutta tilaa nimeltään Fredriksberg. Böle tulee taasen sanasta Böle, mikä tässä yhteydessä viittaa helsingin kaupungille jo 1650 lahjoitettua tilaa. Se taasen sijaitsi Fredriksbergin vieressä. Eli ensin oli nimi Fredriksberg, sitten Böle ja sitten vasta Pasila. Böle tarkoittaa alkujaan uudistilaa ja on joskus kirjoitettu myöskin asussa Böhle.

Nykyään Pasilasta tulee mieleen harmaat betonilaatikot ilman Merihaan graafista fiilistä. Tsekkaa KST:n postaus siitä aiheesta. Toki Pasilassa on nättäjä ja kivojakin paikkoja, mutta Ylen aluetta en koskaan kokenut sellaiseksi. Nyt on siis postauksessa kevättalvinen ankea tunnelma, mutta sekaan sai myös pientä Merihaan vivahdettakin vaikka se ei alkuun ollut mielessä.

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *