Taradeaun aamuiset panoraamat

06:15 paikassa Les Arcs, Etelä-Ranska. Avobemari polkaisee kohti viereistä kylää ja aamuista kuvaussessiota paikassa Saint Martinin kappelin ympäristö kylässä Taradeau. Etukäteen pikatsekattuna kohde oli mitä mainioin, koska 1100-luvulla sijaitseva kappeli on kylän yläpuolella mäellä ja kaikki piti olla hyvin aamuiselle kuvausretkelle. Aamuista aurinkoa kuvatessa kävi välittömästi ilmi, että eihän tästä tule mitään. Maisema ei avautunutkaan aivan toivotusti ylöspäin pulpahtavaa aurinkoa kohti ja puustokin oli liian korkeaa hyvään näkymään. Eihän siinä auttanut muu kuin lähteä pikamarssia kohti kappelin takaa nousevan mäen huippua. Piikkipensaita, alamäkipyöräilijöiden hulluja reittejä ja kompurointia. Suoraan sanoen puuskututti ja pänni.

Tsekkailin juuri Ranskan maanmittauslaitoksen kartoista, että kuviin tullut laaksoalue on noin 70 metriä merenpinnasta. Suunniteltu kuvauspaikkamme kappelin lähettyvillä on noin 160m korkeudessa. Lopullinen kuvauskohta kohoaa metrilukuihin 251. Kuvien tallennusaikojen perusteella sipaisin 90m nousun ajassa 12 min. Ilmankos puuskutti siinä maastossa. Mäen huipulle päästessä puuskututti edelleen, mutta ei enää pänninyt. Aivan huikea näkymä koko alueen yli! Taas kannatti lähteä.

Päätin testata reissukamerani Fuji x100s ja Lightroomin panoraamakykyjä. Kuvia otettu gorillapodilta ja käsivaralta. Välineyhdistelmä toimi yllättävän kivasti.

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *