Asetustyrimistä Storträskillä

Kaikki asiat eivät aina mene kuin siellä kuuluisalla svenska ylen punaisen tuvan tapaan. Kaikilla asioilla on seurauksensa, jos on yllättävä tilanne. Eilen illalla pakkasin retkikamat anoppilasta ryövättyyn rinkkaan ja painelin yöretkelle Storträskille Ultunaan. Ultuna on meinaan se kuuluisa kaupunginosa nro 59 ja kuvasin sen #helsinki59 projektiimme jo vuonna 2015. Iltahämärä siinä hiipi ja minä porskutin pitkin pitkospuita. Eteeni tulee yllättäen joutsenpari. Ne pötköttelevät tyytyväisinä siinä pitkospuilla. Nopeasti kamera esiin ja kuvaamaan. Siitä se sitten alkoi. Kamerani oli tätä ennen ollut lainassa työtoverillani ja enpä ollut tsekannut kameraa sen jälkeen, ainoastaan ladannut akut. Lähden siinä sitten hämärässä kuvaamaan ja ihmettelen miksi kameran etsin ei toimi. En välitä siitä vaan kuvailen siinä hämärissä lcd:n voimin. Ruudulla otetut kuvat näyttää karmivan pimeiltä ja ajatusketju menee seuraavasti. Työtoveri on säätänyt jotain näytön asetuksia -> ei haittaa, koska kuvat onnistuu kuitenkin sillä roiskin menemään f2 ja iso on autolla -> tsekkaan screenin asetukset myöhemmin. Joutsenhetki meni ohi ja pääsen leiriytymispisteeseeni. Tsekkaan kameraa ja totean, että kamerassa oli asetuksena älä käytä etsintä. No se siitä. Huomasin, että iso-automatiikka ei myöskään ollut päällä. Eikä ollut myöskään aperture priority, joka tällaisia hetkiä varten on lähtötila. Eli kuvat jäätävästi alivalottuneita. Mitä opin? Tarkista kalustosi aina lähtiessäsi liikenteeseen.

Eikä tässä vielä kaikki. Nuotiolla istuskellessani hokasin, että enpäs koskaan ole kokeillut ottaa kuvaa tähdistä. Aukko kaakkoon ja isot tähtiin. Tulipa kokeiltua. Aamulla huomaan, että jokin lohikala polskii rantavedessä. Ikuistan tämän hetken. Istahdan alas teemukin kanssa ja huomaan, että eilisen jäljiltä minulla oli jäänyt isot sinne tähtiin ja kuvassa kihinää vallan kiitettävästi. Mitä opin? Tarkista kalustosi aina kuvattuasi jotain poikkeuksellista. Kuten tähtiä.

Lopputulos tällä kuvausretkelle: yritin korjailla tilannetta Lightroomissa ja sain aikaan tulkintoja mainituista tilanteista ja joitain muitakin ruutuja.

Retken muut huomiot. Illalla paistelin makkaraa ja paikalle pärähti ryhmä varusmiehiä ja heillä oli sotaharjoitus meneillään. Pistivät radion pystyyn ja pitkin yötä varusmiehiä tuli ja meni lisää ja lisää. Myös kuvaamani joutsenet ottivat kunnon tööttäyssession. Tästä huolimatta nukuin vallan hyvin. Aamun huvina oli, että oli sitonut riippumattomi puuhun ja tässä puussa oli kyltti about seuraavalla tekstillä: kalastus ja leiriytyminen kielletty, erikoissuojelualue. Ihanasti meni koko homma, koska harrataminen on kivaa.

 


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Asetustyrimistä Storträskillä”

  1. […] kaikki haluaa mennä sinne. Juhakin oli siellä ja kirjoitti sieltä edellisen asetusongelmaisen postauksen. Tien varret oli autoja täys ja jengiä oli ku Sepsin pelissä. Nätti paikka, ei siinä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *