Pakastuva Paimela

Kotikonnuillani Hollolassa sijaitsee vesinen monttu ja sitä kutsutaan oivaltavasti Vesijärveksi. JärviWikin mukaan samaa nimeä kantaa maassamme seitsemän järveä sijoittuen ympäri maata. Hollolassa sijatsevaa Vesijärveä kutsutaan Hollolan Vesijärveksi erotuksena muista Vesijärvistä. Alkukantaisena hollolalaisena en koskaan ole kuullut tätä nimeä kuitenkaan käytettävän. Yksi osa Vesijärveä on Paimelanlahti ja sen rannalla satuin olemaan perjantaina auringon laskiessa ja pakkasen saapuessa. Ensin kuvasin ihan vaan järveä, mutta tämän session päätyttyä istuin anoppilan ruokapöydässä ja huomasin pakkasen kiristyvän. Ja sehän tarkoittaa sumua. Ruoka kitusiin ja takaisin rantaan. Rannassa askarrellessani sumusta puski esiin soutuvene kuin tilauksesta. Tuli ihan déjà vu. Samankaltainen kuva muutaman vuoden takaa Ruotsalaiselta.

Pakastuva ilma tuotti saman sumutunnelman myös pellolle ja sinnekin oli lähdettävä ryynäämään. Jälleen kerran kuvauksesta voimaantuneena täytyy sanoa, että aina kannattaa lähteä kuvaamaan hetken koittaessa.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *