Keskipohjalainen bikepacking-lenkki

Harrastuksia ihmisellä tulee olla. Itselleni niitä on kertynyt jokunen ja nyt viimeisimpänä innostuin lajista nimeltä bikepacking. Yksinkertaistettuna homma on siis vaeltamista fillarilla. Maastopyörähommat on kiinnostellut jo jonkun aikaa, joten luonnollisesti oma bikepackinginikin tapahtuu maastossa. Ensimmäisen yhtään pidemmän lenkin suoritin tuossa heinäkuun lopussa ollessamme perheen kanssa Keski-Pohjanmaalla kesälomareissulla. Ajattelin että tuo kolkka tästä kotimaastamme on helpoin tällaisen harrastuksen aloittamiseksi, koska siellä ei ole paljoa mäkiä. Piirtelin itselleni kartasta hyvän n. 90 km reitin, jonka ajattelin taittaa yhden illan ja yhden päivän aikana. Reitti koostui pääasiassa metsäautoteistä ja jonkun verran metsäpoluista ja viimeiset parikymmentä mentiin ihan hiekkatien laitaa. Tein tarkoituksella reitistä teknisesti äärimmäisen helpon, jotta pystyn varmistumaan siitä, että mies ja vehkeet pelaa niin kuin pitää. Ensimmäisenä päivänä polkaisin vain n. 30 km ja toisena päivänä loput. Varusteissa menin myös sieltä mistä aita on jo maatunut, ja ainoa varsinainen ostettu fillarilaukku oli tuo ohjaustangon laukku. Runkolaukun tein itse ja satulalaukkuna toimi kuivasäkki, jonka tempaisin irtohihnoilla kiinni satulaan ja satulatolppaan. Etuhaarukkaan ystäväni Jiikku 3d-tulosti pullotelineisiin sopivat häkit, joilla sain pidettyä niihin kiinnitetyt riippumaton ja makuualustan paikallaan. Selkään laitoin vielä repun, joka oli kylläkin melko tyhjä koko reissun ajan. Menopelinä oli vaihteeton Kona Unit, joka 27,5 plus -renkaineen oli ainakin tälle maastolle todella hyvä, tunkkailuhommiin en joutunut kertaakaan ja vähäiset alamäet sai lasketella vapaalla kun isompaa vaihdetta ei ollut. Mikäli tässä tulee siirryttyä teknisempiin maastoihin, täytyy harkita vaihteiden laittamista tuohon peliin. Kamerakalusto pitäisi kyllä tällaisilla retkillä olla aika paljon pienempi ja köykäisempi. Tuo 5d painaa pienimmälläkin omistamallani putkella aika paljon liikaa ja vie tilaakin aikalailla.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *