#Helsinki59 – Tapaninkylä

Aiemmin uhosin yhdistäväni geokätköilyn ja #helsinki59-projektin. Nyt sitten paukkuu sen osalta geokätkijöiden kuratoima näkemys Tapaninkylään, kaupunginosa nro 39:ään. Projektin valmiustaso on 53/59. Tapaninkylä koostuu kahdesta alueesta, Tapaninvainio ja Tapanila. Alueella asustaa noinkin 14 000 henkeä. Lainaten Wikipediaa osa-alueesta Tapanila:

Tapanila kuten muukin Uusimaa oli esihistoriallisella ajalla todennäköisesti hämäläisten aluetta. Tapanilan alkuperäinen asutus on ollut mahdollisesti peräisin hämeestä. Alueen vanhan asutuksen kylä on ollut paikannimitutkimuksen perusteella mahdollisesti Kaukola. Ruotsalaisten keskiajalla toisen ristiretken vanavedessä tekemän Uudenmaan kolonisaation seurauksena alue kuitenkin myöhemmin ruotsalaistui.” Tämäkös lämmittää sydämeltään ja juuriltaan hämäläistä Kaukoa, joka on kahdeksan asuinvuoden jälkeen integroitumassa kaksikieliseen Sipooseen.

Geokuvien tarkoituksena on kuvata geokätkön inspiroimana ympäristöä, mutta luonnollisesti paljastamatta kätköä. Noudetut kätköt: Hyttyspönttö, Kahenkilon siika, Pensaskätkö sekä Rock rauha ja rakkaus. Yritetyt ja pummatut Mosan Steissi ja Jonskalin nuoruusvuodet. Mosan steissi jäi siis löytämättä, mutta sen innoittamana steissiltä löyti komeaa tunnelmaa kuvaavaa sanataidetta. Kätköistä jäi virallisesti löytämättä myös Jonskalin nuoruusvuodet. Näin kohteen, mutta en päässyt sen luokse. Kaltaisilleni aloitteleville geokätköilijöille annankin hyvän ohjeen: lue kohteen kuvaus ja vaatimukset. Kannattaa ottaa huomioon erityisen vakavasti huomioit kumisaappaiden tarpeellisuudesta talvella. Kohde ei tuottanut valokuvaa.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *