Amsterdam – kevyttä yläpilveä

Sellainen oli keli, pientä pilvisyyttä taivaalla ilman häiritseviä sateita ja aurinko paistoi. Lisäksi pientä ilmakuoppaa menomatkalla. Sään siivittämänä agenda oli hengailla ilman mitään suuria tulostavoitteita, koska matkassa oli yksi pienihminen hidastamassa museomaratoneja.

Otimme kämpän Airbnb:ltä alueelta nimeltään Watergraafsmeer ja arki käyntiin hieman valokuvaille. Tämä oli ensimmäinen kerta kun valitsin Airbnb:n hotellin sijaan ja kokemus ainoastaan positiivinen. Hotellissa asustaessa en varmasti olisi saanut yhtä hyvää fiilistä kohteesta kuin asuessani ihan tavallisessa kämpässä. Myöskin alue oli mainion tavallinen satavuotiasta asuntokantaa edustava tavallisten ihmisten alue vartin raitiovaunumatkan päässä keskustasta. Ihanan tavallista. Veljeni lienee KST:n satunnainen lukija ja riemastutan häntä tarkeällä jalkkisfaktalla. Johan Cruyff on kotoisin Watergraafsmeeristä.

Irrallisia huomioita viikolta:

  • Hollantilaiset eivät käytä pyöräilykypäriä
  • Hollantilaisetkaan eivät osaa selittää väistämisvelvollisuutta ylijumalilta vaikuttavien pyöräilijöiden osalta
  • Lastenrattaa kannattaa jättää himaan. Jätin eikä harmittanut hetkeäkään kantaa ipanaa rintarepussa, koska keskustan jalkakäytävät on ahtaita. Osittaisena syynä pyöräilijöille lohkotut osuudet
  • Rijksmuseumiin tutustuminen vaatisi kaksi vuorakautta aikaa. Aikaa ei ollut, joutunee siis menemään eläkeläisenä uudestaan katsomaan onko keskiaikaiset maalaukset muuttuneet

Jätin kokokompleksin omaavana miehenä järkkärin himaan ja reissukameraksi nasahti Fuji x100s sellaisella hienolla paracord-hihnalla varustettuna. Parin viikon verran olen yhteensä kuvaillut Fujilla ja kokonaistulos on todella positiivinen. En aio yhdellekään tällaiselle reissulle kuskata järkkärikalustoa vaan menen reilun kämmenen kokoisella kameralla. Niska ei katkea, ei näytä valokuvausturistilta, jotenkin leppoisampaa menoa vaikka vietinkin fotaushetkiä yksinäni ja muutenkin näppärä meininki. Minulla on vielä paljon asioita opittavana Fujin henkisestäelämästä, mutta olen hankintaani tyytyväinen. Kaikki tämän postauksen kuvat on Fujista kotoisin.

 

 


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *