Valoton pohjoinen

Kaamos. Eikös se mene niin, että napapiiri on se leveyspiiri, jonka pohjoispuolella aurinko ei vähintään yhtenä vuorokautena vuodessa nouse, eikä myöskään laske. Tästä meidän asumuksesta on napapiirille muutama kilometri, kesällä todistin täällä tilannetta, että aurinko ei oikeasti laskenut. Nyt kuitenkin kun porskutetaan noita koko vuoden lyhimpiä päiviä, lukee edelleen tuolla auringon nousu- ja laskuaikojen kalenterissa, että aurinko nousee tänään klo 11.09 ja laskee 13.19. Eli siis aurinko nousee ja laskee. Mites tää nyt siis menee? Eipä sillä väliä, tässä vähän kuvia kaamosajasta.

Ja tää kokonaishommahan menee siis niin, että me ollaan tulossa pysyvästi täältä etelämmäksi heti tossa joulun jälkeen. Pitää siis hieman summata oleellisia asioita. Ja koska olen insinööri, voin summata tätä omalta osaltani erilaisilla statistiikoilla:

  • Norjassa on käyty kahdesti
  • Koronakaranteeneja on osunut meidän perheeseen yksi, koronarokotuksia on otettu kaksi, koko koronatilanne on vituttanut 24/7
  • Virtavesissä ehdin käydä kalassa 6 kertaa, mittataimenia 0, harreja 1. Pienempää sinttiä paljon
  • Lintumetsällä kävin yhteensä 8 päivän aikana, näin metsoja ja teeriä, yhtään laukausta en ampunut
  • Maastopyöräilemässä kävin 21 kertaa, oisin tähän statistiikkaan toivonu enemmän kertoja, oli jotenkin kiire
  • Hiihtämässä, tai itseasiassa liukulumikenkäilemässä tähän mennessä 5 kertaa, laduilla minä en hiihdä
  • Salilla oon käyny 63 kertaa
  • Kaljottelu- ja muita kavereita on ikävä

Hyvä reissu. Kiva palata kotiin.

Pariin kertaan tän visiitin aikana ehdittiin käydä tuolla Saariselän suunnalla. Se on näiden käyntien aikana muodostunut kyllä mun osalta suosikkikohteeksi napapiiristä pohjoiseen. Oltiin siellä elokuussa tosiaan pyöräreissulla ja sitten tossa syyslomalla perheen kanssa mökkeilemässä. Syyslomalla sinne tärähti vielä kaiken mukavan lisäksi ihan täysi talvi. Takasin ajellessa käytiin tarkastamassa Pyhä-Nattanen. Siellä päällä sen kyllä tajus, miksi sitä on niin pyhänä paikkana pidetty. Aivan mielettömän kaunis ja rauhoittava paikka, tässä vielä kuvia sieltä.


Posted

in

, , ,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *